Wat is Chakradance

 

Chakradance™ is een therapeutische dansvorm die lichaam en ziel met elkaar verbindt en in balans brengt. Het is een ontdekkingsreis door je zeven energiecentra, ook wel chakra’s genoemd. Vrije bewegingen op een mix van speciaal daarvoor gecomponeerde, ritmische muziek brengen balans en geven je een diepe ervaring van het leven. Contact verliezen met ons lichaam is hetzelfde als spiritueel dakloos worden. Chakradance™ laat energie weer stromen en ontsteekt de levenslust. Het is een holistisch proces dat je gevoelens van welzijn kan verhogen, zowel fysiek als mentaal.

De techniek van Chakradance™ is eenvoudig: iedereen kan het, jong en oud. Je beweegt je met gesloten ogen en bij gedempt licht. Jij geeft vorm aan de dans en de dans op haar beurt vormt jou. Chakradance™ is de dans van je ziel.
Chakradance™ wordt beoefend in groepsverband en in een veilige omgeving. Een Chakradance™ workshop bestaat uit begeleide meditatie, dans en een creatieve afsluiting met het tekenen van een persoonlijke mandala. Dit alles gebeurt op speciaal gecomponeerde muziek die telkens resoneert met een specifiek chakra. Bij Chakradance™ gaat het om wat je voelt en ervaart, zonder oordeel. Je ervaringen, dans of creativiteit worden niet geanalyseerd. Het therapeutische aspect zit in de dans zélf; bij Chakradance™ gaat het om voelen en ervaren. Pure vrijheid dus.

Chakradance™ is ontwikkeld door de Australische Natalie Southgate en zij introduceerde het in 1998 in Londen. Met Chakradance™ combineert Natalie haar ervaring en opleiding op het gebied van dans, psychologie en chakra-healing in een nieuw samenspel van oude wijsheden. Chakradance™ werd in 2004 omarmd door Deepak Chopra. Inmiddels ervaren duizenden anderen over de gehele wereld hoe Chakradance™ eventuele geblokkeerde energie ontrafelt en in balans brengt, en hoe het je dieper met je authentieke ik in contact brengt. Chakradance™ is het ritme voor je ziel!

wil jij chakradance ervaren en je aanmelden voor de nieuws brief klik dan hier

 

een overzicht van de workshops:

 

7 Keys to Freedom – Intro Class

Class Length: 60 minutes

Tijdens deze kennismakingsworkshop dans en ervaar je al je zeven innerlijke chakra’s. Begeleid door muziek en visualisaties die resoneren word je meegenomen op een dynamische ontdekkingsreis naar je innerlijke krachten.

We beginnen de workshop met een korte meditatie. Na een uitleg over Chakradance starten we met een warming-up op muziek, waarna we overgaan in de dansende reis opwaarts door de 7 chakra’s.

Na de dans vertrouwen we de ervaring van de dans toe aan papier door het maken van een Mandala-tekening.

We sluiten af met een integratiemeditatie om de ervaring in het lichaam mee te nemen.

Freedom Cycle – 9 Week Cycle

Class Length: 60 minutes per class

The Freedom cyclus is ontworpen voor zowel beginners als voor regelmatig beoefenaars van chakradance. De cysclus heeft dezelfde opbouw als ontwaken, maar de muziek is anders, veel cursisten ervaren de Freedom cycle als een meer opzwepende en vrijmakende cyclus.

Ontwaken  – 9 Week Cyclus

Class Length: 90 minutes per class

De ontwaken reeks is voor zowel beginners als voor diegenen die regelmatig Chakradance™ beoefenen. De eerste week begint met een introductie. Daarna richten we ons wekelijks diepgaand op één specifiek chakra. In de laatste week worden alle chakra’s met elkaar verbonden tijdens de integratie-workshop.

De opbouw van de lessen is steeds hetzelfde:

We beginnen met een korte meditatie. Nadat we zijn “aangekomen” in de ruimte en in ons lichaam starten we met een uitwisseling van de ervaringen van de voorgaande periode. Na de uitwisseling beginnen we met een warming-up, waarna we kort de 7 chakra’s doorreizen en dan besteden we iedere les in de dans specifiek aandacht aan één chakra. Na de dans maken we een Mandala-tekening van onze ervaring.

We sluiten af met een integratiemeditatie om de ervaring in het lichaam mee te nemen.

Reizen door je 7 chakra’s (Journeying) Serie

Workshop duur: 120 minuten per workshop

The Journeying Series consists of seven workshops, each offering a deeper experience of the 7 major chakras.

This series has been designed for participants who are ready for deep inner transformational work. Discover all the facets of who you are, gain clarity and insight, and reconnect with your true, authentic self. As your outer world shifts into alignment with your inner world, be open to discovering your true path and purpose.

Celebrating Workshops

Workshop Length: 180 minutes

Ervaar een vergaande reis door ALLE 7 chakras. begeleid door de muziek en geleide meditatie ga je op reis door al je 7 power centra’s en de muziek die perfect is afgestemd op jouw reis zal je bevrijden van emotionele verstopping en je zal ervaren dat Vrijheid en beweging hand in hand gaan.

Er zijn 2 verschillende Celebration workshops 1 van de kruin tot basis chakra en de ander gaat van basis naar kruin, een heus feestje voor Mind body and spirit.

Retreats

Retraites
Tijdsduur: 3 dagen of 8 dagen ( incl aankomst en vertrek dag)

Gun jezelf de tijd om even afstand te nemen van je dagelijks leven en ervaar de volle magie van een Chakradance™ retraite. Een weekend van dans, meditatie, bezinning, verbinding en innerlijke groei.

Een prachtige gelegenheid om in alle rust je chakra’s  te ervaren, te ontspannen, te genieten, je te verbinden met jezelf en te delen met gelijkgestemden.

meldt je aan voor de nieuwsbrief


Vul de beveiligingscode in:
security code
Beveiligingscode:

Submit